قلب مصنوعی

قلب مصنوعي کامل (TAH) وسيله‌اي است که جايگزين دو محفظه پاييني قلب مي‌شود. اين دو محفظه تحت عنوان بطن ناميده مي‌شوند. اگر هر دو بطن قلب شما به دليل حالت‌هاي پيشرفته نارسايي قلبي ازکارافتاده باشد، ممکن است بتوانيد از قلب مصنوعي استفاده کنيد.

نارسايي قلبی به شرايطي اطلاق مي‌شود که در آن قلب نمي‌تواند خون کافي براي برطرف کردن نياز بدن تأمين کند. منظور از حالت پيشرفته نارسايي قلبي هم آن است که بيماري به‌قدری شديد شده باشد که هیچ‌یک از روش‌هاي درماني به جزء پيوند قلب براي درمان آن قابل استفاده نباشد.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#f4cbcb”]

ممکن است به خاطر یکی از دو دلیل زیر، شما به قلب مصنوعی نیاز داشته باشید:

  • برای زنده نگه‌داشتن شما تا زمانی که امکان عمل پیوند قلب فراهم شود.
  • هنگامی‌که واجد شرایط لازم برای عمل پیوند قلب نباشید اما حالت پیشرفته نارسایی قلبی در هر دو بطن قلب شما وجود داشته باشد.[/alert]

قلب طبیعی و قلب مصنوعی کاردیووست

Untitled-1

قلب طبیعی و قلب مصنوعی آبیوکور

2

چه کسی به قلب مصنوعی نیاز دارد؟


اگر هردو بطن قلب شما به دليل حالت‌هاي پيشرفته نارسايي قلبي ازکارافتاده باشد، ممکن است بتوانيد از قلب مصنوعي استفاده کنيد.

اگر در انتظار انجام عمل پیوند قلب هستید، قلب مصنوعی می‌تواند به زنده ماندن طولانی‌تر شما کمک کند. همچنین می‌تواند کیفیت زندگی شما را در این شرایط بهبود بخشد. اگر امید به زندگی شما کمتر از 30 روز باشد و درعین‌حال، شرایط لازم برای انجام عمل پیوند قلب را نداشته باشید، قلب مصنوعی می‌تواند زندگی شما را به بیشتر از 30 روز افزایش دهد.

قلب مصنوعی وسیله‌ای است که به‌عنوان آخرین گزینه استفاده می‌شود. به این معنی که فقط افرادی که قبلاً همه درمان‌های دیگر به جزء پیوند قلب را امتحان کرده باشند، می‌توانند از آن استفاده کنند. قلب مصنوعی برای افرادی که دارو مصرف می‌کنند یا از روش‌های درمانی دیگر استفاده می‌کنند، مناسب نیست. از نظر اندازه قلب مصنوعی نیز محدودیت‌هایی وجود دارد. قلب مصنوعی یک وسیله نسبتاً بزرگ است که فقط می‌تواند در داخل قفسه‌های سینه بزرگ قرار گیرد. امروزه هیچ نوع قلب مصنوعی که بتوان آن را در داخل سینه کودکان قرار داد، وجود ندارد. بااین‌حال محققان در تلاش هستند تا مدل‌های کوچک‌تر این وسیله را تولید کنند. اگر شما و پزشکتان به این جمع‌بندی رسیدید که قلب مصنوعی گزینه خوبی برای شما است، در مرحله بعد باید تصمیم بگیرید که کدام‌یک از دو نوع قلب مصنوعی موجود، کارکرد بهتری برای شما خواهد داشت.

نکات مورد انتظار قبل از انجام عمل جراحی قلب مصنوعی


قبل از آنکه یک قلب مصنوعی کامل در سینه شما قرار داده شود، احتمالاً حدود یک هفته در بیمارستان خواهید ماند تا مقدمات لازم برای عمل جراحی، انجام گیرد. ممکن است از قبل به‌منظور درمان نارسایی قلبی در بیمارستان بوده باشید.

در طول این مدت اطلاعاتی در مورد قلب مصنوعی و چگونگی زندگی کردن با این وسیله به شما ارائه می‌شود. پزشکان شما باید اطمینان حاصل کنند که بدن شما از قدرت کافی برای انجام عمل جراحی برخوردار است. اگر پزشکان معتقدند که بدن شما بیش‌ازحد ضعیف است، ممکن است لازم باشد که تا قبل از انجام عمل، مواد غذایی اضافه‌ای از طریق یک لوله مخصوص به شما خورانده شود.

همچنین آزمایش‌هایی بر روی شما انجام می‌شود تا از آمادگی شما برای انجام جراحی اطمینان حاصل شود. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر است:

  • سیتی اسکن قفسه سینه
  • آزمایش خون
  • رادیوگرافی قفسه سینه
  • نوار قلب

نکات مورد انتظار در زمان عمل جراحی قلب مصنوعی


جراحی قلب مصنوعی یک عمل سخت و پیچیده است که ممکن است بین 5 تا 9 ساعت زمان ببرد. برای انجام این عمل به تعداد زیادی متخصص و دستیار نیاز است. در زمان انجام جراحی ممکن است تا 15 نفر در داخل اتاق عمل مشغول به کار باشند.

یک لوله تنفسی از راه گلو در داخل نای شما قرار داده می‌شود. این لوله به یک دستگاه تهویه (دستگاهی که به تنفس کمک می‌کند) متصل است.

یک برش در قسمت مرکز و پایین قفسه سینه ایجاد می‌شود. سپس استخوان سینه شما بریده‌شده و قفسه سینه باز می‌شود تا جراح بتواند به قلب شما دسترسی داشته باشد.

سپس با استفاده از داروهای مخصوصی، ضربان قلب شما متوقف می‌شود. به‌این‌ترتیب جراح می‌تواند درحالی‌که هنوز قلب در داخل سینه قرار دارد، بر روی آن کار کند. در طول مدت عمل جراحی، یک دستگاه بای‌پس قلبی ریوی، جریان خون غنی از اکسیژن را در سراسر بدن شما حفظ می‌کند.

جراحان، بطن‌های قلب شما را برمی‌دارند و قلب مصنوعی را به محفظه‌های بالایی قلب متصل می‌کنند. هنگامی‌که همه‌چیز به‌درستی متصل شد، دستگاه بای‌پس قلبی ریوی خاموش می‌شود و قلب مصنوعی شروع به پمپاژ خون می‌کند.

نکات مورد انتظار بعد از عمل جراحی قلب مصنوعی


دوره بهبودی در بيمارستان

مدت زمان لازم برای بهبودي بعد از عمل جراحي قلب مصنوعي تا حد زيادي به شرايط شما در زمان قبل از عمل بستگي دارد. بعد از انجام عمل قلب مصنوعي، ممکن است به مدت يک ماه يا بيشتر در بيمارستان بستري باشيد.

شما بعد از عمل جراحي، بلافاصله به بخش مراقبت‌هاي ويژه منتقل خواهيد شد. يک لوله وريدي (IV) در داخل يکي از سياهرگ‌هاي بازوي شما قرار داده مي‌شود تا از طريق آن مواد غذايي و مايعات به شما داده شود. يک لوله هم به قسمت مثانه شما متصل مي‌شود تا ادرار از طريق آن دفع شود.

بعد از گذشت چند روز، که زمان دقيق آن به‌سرعت بهبودي بدن شما بستگي دارد، شما به يکي از اتاق‌هاي بخش عمومي بيمارستان منتقل مي‌شويد.

پرستاران و متخصصان درمان فیزیکی به شما کمک می‌کنند که با افزایش تدریجی فعالیت‌های فیزیکی خود، قدرت طبیعی بدن خود را به دست آورید. همچنین به شما آموزش داده می‌شود که چگونه در منزل از قلب مصنوعی خود محافظت کنید.

ترخیص از بیمارستان

شدت فعالیت

هنگامی‌که بعد از عمل جراحی قلب مصنوعی از بیمارستان مرخص می‌شوید، احتمالاً می‌توانید فعالیت‌های فیزیکی بیشتری نسبت به گذشته انجام دهید. برای مثال می‌توانید از رختخواب بیرون بیاید، لباس بپوشید و در اطراف منزل راه بروید. حتی ممکن است بتوانید رانندگی کنید. میزان فعالیتی که برای شما بی‌خطر و سالم باشد، توسط تیم مراقبت‌های پزشکی شما تعیین خواهد شد.

استحمام

اگر شما یک قلب مصنوعی از نوع آبیوکور دارید، می‌توانید تا وقتی‌که این وسیله شارژ داشته باشد، به‌طور عادی دوش بگیرید یا حتی شنا کنید.

اگر قلب مصنوعی شما از نوع کاردیووست باشد، قبل از آنکه بتوانید حمام کنید باید مطمئن شوید لوله‌هایی که از طریق شکم شما وارد شده‌اند، خیس نمی‌شوند. تیم مراقبت‌های پزشکی شما، نحوه انجام این کار را به شما آموزش می‌دهد.

مراقبت از قلب مصنوعی

اگر قلب مصنوعی شما از نوع آبیوکور باشد، باید آن را با استفاده از شارژر مغناطیسی مخصوص، شارژ کنید. وقتی‌که شارژ شد می‌توانید هر فعالیتی که باعث ایجاد ناراحتی برای شما نشود (طبق توصیه پزشک)، انجام دهید.

اگر قلب مصنوعی شما از نوع کاردیووست باشد، به یک منبع نیروی خارجی متصل شده است که به آن درایور گفته می‌شود. درایور یک وسیله قابل‌حمل است که می‌توانید هنگام راه رفتن یا فعالیت کردن، آن را همراه خود داشته باشید.

تغذیه و ورزش

در زمان نقاهت بعد از جراحی قلب مصنوعی، داشتن تغذیه خوب و سالم اهمیت بسیار زیادی دارد. پس باید با مشورت تیم مراقبت‌های بهداشتی خود، یک برنامه غذایی سالم برای این مدت آماده کنید.

مراقبت‌های جاری

اگر قلب مصنوعی از نوع آبیوکور داشته باشید، تیم مراقبت‌های بهداشتی شما می‌تواند آن را از دور چک کند. یعنی اگر شما فکر می‌کنید که این دستگاه مشکلی دارد، می‌توانید وضعیت آن را از طریق اتصال به یک کامپیوتر متصل به اینترنت کنترل کنید.

کامپیوتر داده‌های موردنظر را به تیم پزشکی شما منتقل می‌کند و به‌این‌ترتیب آن‌ها می‌توانند عملکرد قلب مصنوعی شما را ببینند. ممکن است برای برخی از مشکلات لازم باشد که شخصاً به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

قلب مصنوعی نوع کاردیووست را نمی‌توان از دور چک کرد. تیم معالج شما، هشدارها و علائم لازم در مورد نحوه کار آن را در اختیار شما می‌گذارند. اگر این خطاها و علائم را مشاهده کردید یا احساس بیماری داشتید، باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

توان‌بخشی قلبی

ممکن است تیم مراقبت‌های بهداشتی شما برایتان توان‌بخشی قلبی تجویز کند. این روش شامل یک برنامه پزشکی تحت نظارت است که به سلامتی و تندرستی افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

داروها

تا زمانی که شما از قلب مصنوعی استفاده می‌کنید باید برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی خطرناک، از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده کنید. همچنین لازم است داروهایی برای پیشگیری از بروز عفونت، مصرف کنید. توجه داشته باشید که همه داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید و هرگونه عوارض جانبی ناشی از آن‌ها را به پزشک خود گزارش دهید.

مسائل احساسی

با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد حس و حال خود صحبت کنید. صحبت کردن با یک مشاور حرفه‌ای هم می‌تواند مفید باشد. اگر خیلی افسرده هستید، ممکن است پزشک برای شما دارو یا درمان‌های دیگری تجویز کند که باعث بهبود کیفیت زندگی شما شود.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#f4cbcb”]

خطرات ناشی از یک قلب مصنوعی چیست؟

قلب مصنوعی می‌تواند با بعضی خطرات جدی همراه باشد. این خطرات می‌تواند شامل تشکیل لخته‌های خونی، خونریزی، عفونت و اختلال در عملکرد دستگاه باشد. به دلیل این خطرات، در حال حاضر فقط تعداد اندکی از بیماران، قلب مصنوعی دارند.[/alert]

مقالات مرتبط

تست ورزش یا تست استرس قلب

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#f4cbcb”] ما در کلینیک قلب دکتر عسگرپور مجموعه کاملی از پیگیری‌های پس از درمان و مشاوره‌ در مطب و

مطالعه »
نوبت دهی و تماس
× مشاوره در واتس اپ